Iroda az irodában

A Henkel, a Bayer, a BOSCH, a Coca-Cola, a BASF nemzetközi referenciák után most itthon, az elsők között építették be a Woodtec VetroCUBE moduláris rendszerét Debrecenben, az NI új épületszárnyába. A forgalmazót, a tervezőt és a megrendelőt kérdeztük…

A munkavállalóknak az elmélyült munkavégzés mellett sokszor csapatban kell dolgozniuk és rendszeresen kommunikálni egymással. Egy gyártó- és raktárcsarnokban is gyakran előfordul, hogy egy csendes zugra lenne szükség, nincs ez másképp nálunk sem. A nyugodt és inspiráló környezet különösen fontos a koncentrált munkavégzéshez. Megkérdeztük kollégáinkat, milyen tematika mentén szeretnék kialakítani ezt a támogató környezetet, a fejlesztők választása például egyértelműen a focira esett – kezdte Gombás Lilla az NI facility menedzsere. A pandémiás időszak miatt csak most kapja meg a végleges formáját a tárgyaló, a dekorálás és berendezés még folyamatban van, de a műfű már a helyére került. Reméljük, nemsokára birtokukba vehetik kollégáink a foci tárgyalót.

Room in Room - MádiLáncos

Mi motiválta a Mádiláncos Studionál Önöket a Room in room rendszer betervezésére?

Az NI B épület felújításánál a megbízó egyik fő kritériuma a terek rugalmas használata volt, így kézenfekvőnek tűnt a Vetrocube tárgyalók telepítése. Ez a rendszer olyan mozgásteret biztosít egy open space iroda kialakítás esetében, amit egy hagyományos szerkezetű, épített kistárgyaló nem tud. Tervezőként pozitív meglepetés volt, hogy a külső – belső kialakításban, anyagválasztásban viszonylag nagy szabadságunk volt, annak ellenére, hogy Vetrocube tárgyaló egy termék – kezdte Láncos Áron, a Mádiláncos Studio tulajdonosa, tervezője.

Honnan ismerték a rendszert?

A MádiLáncos Studio és GMB Solutions lassan évtizedes együttműködésre tekint vissza. Tervezési munkáink során hatékony műszaki támogatást kapunk a Gál Pétertől és csapatától, tájékoztatást kapunk a forgalmazott gyártók újdonságairól. Így értesültünk a Vetrocube room-in-room tárgyaló rendszerről is – mondta Láncos Áron.

Mit tud ez a room in room rendszer?

A német Woodtech által gyártott vetroCUBE moduláris rendszer egy helyiség a helyiségben megoldás, mely szabadon elhelyezhető szinte bárhol az épületben – magyarázta Gál Péter, a GMB Solutions Zrt. ügyvezetője. Könnyedén beszerelhető utólag is: az épület szerkezetétől függetlenül felállítható a munkaállomások vagy a munkavégzés helyszínének közvetlen közelében és nem kell az épület falához, a homlokzathoz vagy a mennyezethez csatlakoztatni.

Tökéletesen különálló helyiség, melyet integrálni lehet az épület hűtés és fűtés rendszeréhez, de akár sajáttal is felszerelhető. A mennyezetre akusztikusan optimalizált ventilátor biztosítja a szellőztetést és a friss levegőellátást. A vetroCUBE rendszer saját hűtő álmennyezettel is ellátható vagy csatlakoztatható az épület gépészeti, tűzvédelmi rendszeréhez. Rugalmas LED- es világítási koncepciót kínál a különböző felhasználásokhoz és méretekhez.

A vetroCUBE moduláris felépítésű, igény szerint bővíthető, és minden alkatrész újra felhasználható. A rendszer rendkívül rugalmas; 1 főtől 8 vagy akár több fő befogadására alkalmas tárgyalóhelyiség is kialakítható, bármilyen egyedi méretben. A rendszer olyan kényelmi megoldást kínál, hogy az előkészített helyiségbe az iroda a teljes fűtés, hűtés, szellőztetés, tűzvédelmi, világítási rendszerrel, illetve a jelenlegi piacon fellelhető összes csatlakozási formával 1 nap alatt beszerelhető.

 

Bizonyára mindenki kíváncsi a hangszigetelésére: az így felépített irodák 37 dB hangszigeteléssel bírnak, jól megválasztott anyagokkal, panelekkel és elemekkel a boxok akusztikája fejleszthető. Design tekintetében, ahogy látjuk az NI esetében is, a tervezők elképzelései alapján egyedivé alakíthatók.

Milyen trendet vázol fel ez a konstrukciós megoldás?

Ez a folyamat pár éve kezdődött, az irodai telefonfülkékkel, amik elkezdtek később szerelhető tárgyalókká bővülni, nagyobb rugalmasságot és több teret biztosítva a felhasználóknak. Az új trend a flexibilitás igényéből született, a Vetrocube könnyen áthelyezhető – bővíthető, a szerelési idő sokkal rövidebb, mint egy hagyományos épített szerkezet esetében. Másfelől ez egy fenntartható, takarékos megoldás, a szerkezet tejesen szerelhető, így az áthelyezés – átalakításnál nem kell új anyagot felhasználni és nem keletkezik hulladék – zárta Láncos Áron.

Room in Room - MádiLáncos
Room in Room MádiLáncos
Room in Room - MádiLáncos
Room in Room MádiLáncos

Leave a Reply